13 Yaşındaki Dahi Dünya'nın Sonu Yakın Diyor

Dünya'nın 28 yıl 9 günü kaldı.
Apophis adlı göktaşının Dünya'ya çarpacağı tarih hesaplandı.

Almanya'da 13 yaşındaki fizik dahisi, Apophis adlı göktaşının dünyaya çarpacağı tarihi hesapladı. Spahn Üniversitesi Astroloji bölümüne kabul edilen 13 yaşındaki Nico Marquardt "Hesaplarıma dayanarak 13 Nisan 2036'da dev göktaşının dünyaya çarpacağını düşünüyorum" diye konuştu. Genç dahi "Hiroşima'ya atılan atom bombasının tam 98000 katı enerji ortaya çıkacak ve dev bir tsunami oluşacak" diye de ekledi.

Bilim adamları dünyaya çarpma olasılığı bulunan Apophis adlı göktaşının dünyaya çarpma olasılığını 1000'de 2 olarak görüyor. NASA saatte 48 bin kilometre hızla ilerleyen 300 metre çapındaki göktaşının gerçek yörüngesini belirlemek için 137 milyon dolarlık projeye başladı. Önümüzdeki yıllarda fırlatılacak bir uzay aracı, göktaşını 300 gün boyunca izleyecek ve yörünge haritası çıkaracak. Eğer dünyaya çarpacağı kesinleşirse 2017 yılında göktaşı havada imha edilecek.

Böyle zekası üst düzeyde olan insanlar kendisini daha bu yaşta hatta daha erkenden belli ediyor. Çocuğun dediği doğru olabilir yada olamayabilir ama ufakta olsa bir olasılık var. Bu da önemli bir durum o göktaşını durduramayabilirler de o zaman yani çocuğa göre 28 yıl 9 gün sonra dünya tehlike altında olacak ve büyük bir ihtimallede son gelmiş olacak ama teknoloji hergün ilerliyor.