Arnavutluk'ta Patlama

Arnavutluk’un Gerdeci bölgesindeki cephanelikte patlama meydana geldi.
Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Gerdeci bölgesindeki cephanelikte meydana gelen patlamada ölenlerin sayısını 7 olarak açıkladı ve 10 işçinin de kayıp olduğunu bildirdi.
Başbakan Berişa, düzenlenen basın toplantısında, patlamanın meydana geldiği askeri cephanelikte son olarak 2 cesedin bulunmasıyla ölü sayısının 7’ye yükseldiğini söyledi. Cephanelikte çalışan 10 işçinin hala bulunamadığını belirten Berişa, ülkede 40-50 yıldır çeşitli depolarda 100 bin ton cephane malzemesinin bulunduğunu açıkladı.
Patlamanın meydana geldiği Gerdeci bölgesinde bir Amerikan firması tarafından bir yıl önce kurulan fabrikadaki cephanenin yalnızca 7 tonunun imha edildiğini ve bunun için 30 milyon dolar harcandığını belirten Berişa, "Gerdeci’deki patlamadan sonra burayı felaket bölgesi ilan ettiklerini" söyledi.
Cephane malzemesinin yok edilmesi için alternatif yolların aranacağını kaydeden Berişa, patlamayla ilgili soruşturma açılacağını bildirdi.
Resmi rakamlara göre, başkent Tiran’a 20 kilometre uzaklıktaki Gerdeci’de meydana gelen patlamada 7 kişi öldü, 244 kişi yaralandı. Patlamada ağır yaralanan 13 kişi bugün İtalya’ya, 5’i Yunanistan’a gönderildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Bunun gibi olayların olamaması için artık silahsızlanmaya gitsek nasıl olur acaba?