Nanobotlar İnsanı Daha Akıllı Yapacak

Nanoteknoloji ürünü, insan beynine yerleştirilecek minik robot ''nanobot'', yakın gelecekte insanoğlunu daha ''akıllı'' kılacak. Yapay zeka konusunda uzman Amerikalı teknoloji adamı Ray Kurzweil, 2029 yılına kadar, vücuda yerleştirilerek zeka ve sağlığı artıracak minik cihazlar sayesinde, makinalar ve insanların bir bedende birleşeceklerine inandığını söyledi.
Evet yanlış okumadınız nanoteknoloji sayesinde insanoğlu birçok alanda devrim yapacak insanlar gelişecek, hayat kalitesi artacak. Bu nanobotlar kulağa pek sevimli gelmeyebilir ama gelecekte bunlara ihtiyacımız olacak aynen şimdi nasıl internete ihtiyaç duyuyorsak ona da daha fazla ihtiyaç duyacağız.
Nanoteknoloji insan hayatında devrim yapacak gibi görünüyor. Nanoteknolojisi henüz daha başlangıç aşamasında geliştikçe bizi çok daha fazla şaşırtacağını tahmin edersiz mesela ileriki zamanlarda çamaşırlarınızı yıkamaya gerek kalmayacak çünkü çamaşırlarınız kendi kendini temizleyecek aynen reklamlarda gördüğümüz boyanın kendisini ışıkla temizlemesi gibi...
Ne dersiniz bu nanoteknolojisi işe yarar mı? Devrim yaratır mı? Bence yaratır.