Uzay ve 'Yanlız Mıyız?' Sorusu

Uzay, milyonlarca yıldızın, milyarlarca gezegenin olduğu büyük bir boşluk.
Dünya gezegeni bundan yaklaşık 4.6 milyar yıl önce Big Beng (Büyük Patlama) sonucu Güneş'ten koparak oluşmuştur. Tabi bu bilim adamlarının çok mantıklı bir teorisidir.
Bu patlama sonucunda dünya oluşmuş ve üzerinde milyonlarca yıl sonra canlılar yaşamaya başlamıştır. Dünya'ya gelen en son canlı insan olduğu düşünülmektedir.
İnsanoğlu milyonlarca yıl yaşadıktan sonra kendini geliştirdi ve artık birçok şeyi biliyor, bilmediklerini ise çok merak ediyor.
En çok merak ettiği şey ise 'yanlız mıyız?' sorusunun yanıtının ne olduğu. Birçok insan uzaylı dediğimiz diğer gezegenlerde yaşayanların olmadığına inanmaz. Çünkü bazıları görmediği şeye inanmaz. Buna karşılık bazı insanlar inandığını belirtir ki bende bunlardan biriyim.
Bazıları da uzaylılar tarafından kaçırılıp incelendikten sonra dünyaya geri getirildiğini idda eder hatta yemin bile ederler. Ancak bilim bunları raddetmekte kanıtları olmadığı içinde çoğu zaman deli muamelesi görmektedirler. Tabi bunun içine devletlerin halkı korkutmamak için bazı şeyleri sakladığınıda düşünebiliriz. Belki de gerçekten de kaçırılmamış deli olabilirlerde bilemeyiz.
UFO konusuna da gelecek olursak Türkçe açılımı 'tanımlanamayan uçan cisim' bir çok kişi gece veya gündüzleri gördükleri parlak uçan cisimleri uzaylı sanar ancak bunlar bilim adamlarınca ufo diye adlandırılır yani meteor yağmuru, özel uçak denemeleri ve gerçektende uzaylı olduğunu bilemedikleri için ufo nun uzaylı olduğu kabul edilmez.
Ancak bütün bunlar uzaylı diye birşey olamayacağı anlamına gelmez.
Uzayda milyarlarca gezegen var biz neden kendimizi yanlız sayıpta bencillik yapalım ki?
Bilim adamları 10 yıl öncesine kadar yanlız olduğumuzu düşünüyorlardı ama son 10 yılda keşfedilen dünya benzerleri gezegeneler bu düşünceyi değiştirdi. Artık evrendeki gezegenlerin yaklaşık %60'ı yaşanılabilir diye düşünülüyor.
ABD gibi ülkeler belki de çoktan uzaylılarla karşılaştı. İttifak yada düşmanlık kurdu bunuda biz bilemeyiz. Ama 51. Bölgeyi unutmayalım orada nelerin döndüğünü bilmiyoruz.