Mamutlar'ın Yok Oluş Nedenleri Ortaya Çıktı

Mamut soyunun yaklaşık 10 bin yıl önce sona ermesinin nedeni araştırmalar sonucu ortaya çıktı.

Mamut soyunun yaklaşık 10 bin yıl önce sona ermesinin nedeninin iklim değişikliği ve avlanma olduğu ileri sürüldü.

Madrid’deki Ulusal Doğa Bilimleri Müzesi’nden biyolog David Nogues Bravo başkanlığındaki bir grup İspanyol, İngiliz ve Amerikalı bilim adamının Avrupa ve Asya’da yaşayan mamutlarla ilgili yaptığı araştırmada, iklim koşulları incelendi.

Mamutların soylarının tükenmesindeki temel neden küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişikliği oldu. Soyun tükenmesinde insanların, mamutları avlamasının da ayrıca etkili olduğunu düşünülüyor. Bilim adamları, günümüzdeki küresel ısınmaya karşı önlemlerin ciddiye alınması çağrısında bulunuyor.

Günümüzde de aynı sorunla karşı karşıyayız. Yine küresel ısınma yine avlanma fakat bu sefer bir fark var 2'side insanlar yüzünden oluyor. Mamut olayında insanlar avlandı doğa da tamamen yok etti. Şimdi ise küresel ısınmayı insanoğlu yapıyor. Avlanma ise Kanada'da zaten var. O hain, gözü dönmüş, cani Kanadalılar o sempatik fokları zevk için avlıyorlar. Bazı çevreci insanlar onlara engel olmaya çalışsa da o sefer olanlara saldırp savuşturmaya çalışıyorlar. Bunlara daha fazla insan müdahale etmeli yoksa onların sonuda mamutlar gibi olacak. Kurtarın onları lütfen.